לחם מחמצת מקמח חיטה באיכות מובחרת E-wheat בציפוי שומשום מתכון של אודי גלילי

זמן הכנה: 24 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 כיכרות

חומרים:

רכיבים לבצק:

560 קמח לבן עלית E-wheat

140 קמח מלא עלית  E-wheat

525 מים

140 מחמצת

14 מלח

 

לציפוי: שומשום לבן

אופן ההכנה

  1. מערבבים קמח ומים בעזרת המיקסר עד לאיחוד וממתינים שעה (אוטוליזה).
  2. מוספים את המחמצת ולשים 2-3 דקות ולאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אסוף וחלק.
  3. ממתינים 30 דקות ומבצעים קיפול ראשון.
  4. לאחר 45 דקות נוספות עושים קיפול שני ומשאירים למנוחה.
  5. לאחר 45 דקות נוספות עושים קיפול שלישי ומשאירים למנוחה של שעתיים וחצי.
  6. לאחר מכן עיצוב ראשון.
  7. מנוחה של 15 דקות ואז עוברים לעיצוב סופי.
  8. מצפים בשומשום ומעבירים למקרר לקירור של 7-20 שעות.
  9. אפייה – מחממים תנור וסיר במצב סטטי למשך 40 דק בחום 260 מעלות. מוציאים את הכיכר מהמקרר, חורצים ומכניסים ישר לסיר.
  10. אופים בסיר סגור למשך 20 דקות בחום של 260 מעלות, מסירים המכסה, מורידים את הטמפ’ ל-230 מעלות וממשיכים לאפות לעוד 20-25 דק.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן