לחם/לחמניות/חלה על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 כיכרות/ 5 לחמניות

חומרים:

500 גר' תערובת לאפייה "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

500 מ"ל מים

10 גר' (כף) שמרים יבשים

25 גר' שמן/ שמן זית (3 כפות)

60 גר' דבש/סילן/סירופ מייפל או 25 גר' סוכר לבן/חום

12 גר' מלח (2 כפיות)

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  2. לשים כ- 3 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 5 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוציאים מהמיקסר אל משטח מקומח היטב ב"מולינו" או קמח אורז, יוצרים את הצורה הרצויה – כיכר לחם/חלה/לחמניות ומניחים להתפחה של כ- 3/4 שעה מכוסה במגבת לחה.
  4. מחממים תנור ל- 210 מעלות צלזיוס.
  5. אופים כ- 20 דקות עם לחות אדים בתנור.
  6. מורידים טמפ' ל- 190-200 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות נוספות עד קבלת צבע שחום ויפה.
  7. ניתן להחליף 10% מהקמח בקמחי מקור ללא גלוטן (טף, כוסמת, שיבולת שועל וכו')

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן