1 ק”ג כוסמין מלא “קמח הארץ”
820 מ”ל מים
10 ג’ שמרים יבשים
20 ג’ מלח
לקישוט: גרעיני חמנייה, דלעת, שומשום ופשתן
מניחים את החומרים בקערת המיקסר,
לשים כ-10 דקות, עד קבלת בצק גמיש, דביק ומעט נוזלי.
מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של כשעה.
מחממים תנור ל-230 מעלות.
מפזרים עלפני הבצק את הגרעינים.
אופים עם לחות (קערת מים בתחתית התנור) ל-20 דקות.
מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.
לאחר מכן מוציאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית עוד 10 דקות.
זמן אפייה כולל כ-45 דקות.
מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.