
לבצק:
480 גרם קמח מולינו כחול
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
120 גרם סוכר
שקית אבקת אפייה
35 מ״ל מים
למלית –
נוטלה, השחר, תמרים, חלבה או כל מה שאוהבים
למלית:
שוקולד, פרג, תמרים, חלבה ועוד
לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה וקמח.
לאחר כדקה מוסיפים סוכר ואבקת אפייה, לאחר מכן את הביצים ולבסוף את המים.
מאחדים את הבצק עד למרקם רך ולא דביק ומעבירים למקרר ל-20 דקות עם ניילון נצמד.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חתיכה בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס״מ.
חורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס״מ, מזלפים את המילוי ומקפלים למשולש.
מסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה
אפייה: *20-25 דקות על 175 מעלות טורבו עד שהן שחומות ויפות.
לאחר צינון מומלץ לפזר אבקת סוכר.
*זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים
בתיאבון!
צילום: ניצן לוינסון שדה