140 ג’ קמח מלא “קמח הארץ”
85 ג’ קמח T630/T550 “קמח הארץ”
60 ג’ קמח שיפון מלא “קמח הארץ”
7 ג’ מלח
140 מ”ל מים
40 ג’ מחמצת
מלח גס
קימל
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד – במיקסר או ידנית ומעבירים למקרר לתפיחה למשך הלילה. לממהרים – ניתן להתפיח כשעתיים-שלוש בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות של כ-50 ג’ ומניחים למנוחה, על משטח מקומח, למשך כ-15 דקות.
לאחר מכן מצפים כל חתיכה היטב בשומשום ומרדדים על משטח מקומח (בקמח מלא או בסובין) למלבן דקיק ככל שניתן ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את הבצק במים ומפזרים מעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 10-15 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב.
מוציאים מהתנור, מצננים לכמה דקות ומחזירים את הקרקר ללא התבנית, על רשת, לאפייה נוספת ב-200 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות, עד שהקרקר יבש לחלוטין.
יש לשים לב שהקרקר לא נשרף!
מוציאים מהתנור ומקררים היטב על רשת. שוברים לחתיכות ושומרים בכלי סגור, עד כשבוע.
לקוחות יקרים שימו לב: ביום ג' 19.11.24- יום שבתון עקב בחירות במועצה האזורית חוף אשקלון, לא יהיו קבלת קהל ומענה טלפוני. חוזרים ביום ד' 20.11.24 כרגיל. תודה על ההבנה סגור