עוגת תפוחים הפוכה ברוטב טופי ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': עוגה אחת

חומרים:

250 גרם תערובת "מולינו" להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)

4 תפוחים (איזה סוג שרוצים), מקולפים וחתוכים לשמיניות

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1/4 כוס סוכר חום

3 ביצים

35 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שמן קנולה/חמניות

 

לרוטב טופי:

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

כף דבש

קורט מלח

50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • בתבנית עוגה עגולה (24 ס"מ), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מניחים את התפוחים על צידם הקמור (העגול) בעיגול מסודר. מפזרים מעל את רבע כוס הסוכר החום.
  • בקערת המיקסר מניחים את הביצים, השמן, השמנת המתוקה ותערובת ה"מולינו" ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות.
  • שופכים את הבלילה על גבי התפוחים.
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 40 דקות, עד אשר העוגה מקבלת גוון זהוב-שחום.
  • מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את רוטב הטופי: בסיר מניחים את כל החומרים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשתי דקות תוך כדי בעבוע עדין.
  • בעדינות ובזהירות הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ויוצקים עליה את הרוטב.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן