מחמצת אם על בסיס קמח כוסמין לבן

רמת קושי: קל

חומרים:

50 ג’ צימוקים כהים או ענבים (רצוי אורגני)

50 ג’ מים

100 ג’ קמח כוסמין לבן

** יש להשתמש בכלים נקיים שעברו שטיפה יסודית עם סבון ומים חמים.

 

אופן ההכנה

יום 1-2:

מערבבים את כל החומרים לעיסה, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. נועצים קיסם ליצירת חור קטן בניילון, ומשאירים מכוסה בניילון ל-48 שעות, בטמפרטורת החדר.

כל 12 שעות פותחים ומועכים עם מזלג על מנת לערבב מעט ומכסים שוב.

מומלץ לצייר סימון על הכלי לצורך מעקב התפתחות וגדילת המחמצת לאורך הימים.

יום 3:

מוציאים 100 גר’ מהמחמצת (זורקים או מחלקים לחברים) ומוסיפים ל- 100 גר’ הנותרים 50 ג’ מים ו- 100 גר’ קמח.

מערבבים לאיחוד ומכסים למנוחה ל-24 שעות.

יום 4-6:

חוזרים בדיוק על הפעולה של היום השלישי בכל יום 4-6.

לאחר 6 ימים (ביום השביעי) המחמצת מסוג Lievito madre מוכנה לשימוש ומשקלה כ-250 ג’. המחמצת תדיף ריח חמצמץ ופירותי.  שומרים את המחמצת במקרר. מגדילים את המסה שלה לפי הצורך ב- 50-100% הידרציה.

תמיד רצוי שתהיה במקרר מחמצת במשקל של לפחות 200 גר’.

ידיים לשות בצק

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן