לחמניות "פארקר האוס" (ע"פ מתכון של מרתה סטיוארט, עם שינויים שלנו)

זמן הכנה: 3.5 שעות עד לילה

רמת קושי: קל

כמות יח': 12 לחמניות

חומרים:

240 מ"ל מים

10 ג' שמרים יבשים

1 ביצה

90 ג' דבש

245 ג' (3/4 1 כוס) קמח T550 "קמח הארץ"

245 ג' (3/4 1 כוס) קמח חיטה מלא גרמני "קמח הארץ"

10 ג' מלח

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים מים, שמרים, ביצה ודבש בקערה ומניחים לתסוס כ-10 דקות.

מערבבים את שני סוגי הקמחים והמלח.

מאחדים את החומרים היבשים עם הרטובים בקערת המיקסר, מוסיפים שמן זית ולשים 5 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן עוד 5 דקות במהירות גבוהה.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי – שעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות בגודלן, יוצרים כדורים ומניחים להתפחה שנייה של כשעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מברישים את הכדורים בשמן זית ואופים כחצי שעה, עד שהלחמניות משחימות.

מניחים להתקרר מעט.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן