
בצק:
1 ק"ג קמח שיפון מלא "קמח הארץ"
850 מ"ל מים פושרים
500 ג' מחמצת ב-100% הידרציה
2 ג' שמרים יבשים
20 ג' מלח
מחמצת:
50 ג' מחמצת אם
250 ג' קמח מלא "קמח הארץ"
250 מ"ל מים
מחמצת:
מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.
בצק:
מניחים את כל החומרים, כולל המחמצת, בקערה ולשים במהירות איטית 5 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה.
מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-500 ג', יוצרים כדורים ומניחים בקערה מקומחת היטב. מעמידים להתפחה כשעה-שעתיים בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-260 מעלות.
מעבירים אתה כיכרות למשטח עץ/תבנית עם הנייר אפייה, כאשר החלק התחתון נשאר למטה. מעבירים לתנור לאפייה של 10 דקות ב-260 מעלות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד כ-35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות, ללא אדים.
מניחים להתקרר היטב על רשת לפני הפריסה.
על מנת לקבל משלוח עד לערב חג הפסח, יש להזמין עד לתאריך 31.3.25. לאחר תאריך זה- לא נוכל להתחייב על כך. בין התאריכים 11-19.4.25 האתר יהיה סגור להזמנות ולא יהיה מענה טלפוני, חוזרים לאחר חג הפסח. בשל עומס לקראת החג אצל חברת השליחויות ייתכנו עיכובים במשלוחים. תודה על ההבנה סגור