לחם שיפון מלא

זמן הכנה: 3 שעות + לילה

רמת קושי: קל

חומרים:

בצק:

1 ק"ג קמח שיפון מלא "קמח הארץ"

850 מ"ל מים פושרים

500 ג' מחמצת ב-100% הידרציה

2 ג' שמרים יבשים

20 ג' מלח

 

מחמצת:

50 ג' מחמצת אם

250 ג' קמח מלא "קמח הארץ"

250 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.

 

בצק:

מניחים את כל החומרים, כולל המחמצת, בקערה ולשים במהירות איטית 5 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה.

מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-500 ג', יוצרים כדורים ומניחים בקערה מקומחת היטב. מעמידים להתפחה כשעה-שעתיים בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-260 מעלות.

מעבירים אתה כיכרות למשטח עץ/תבנית עם הנייר אפייה, כאשר החלק התחתון נשאר למטה. מעבירים לתנור לאפייה של 10 דקות ב-260 מעלות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד כ-35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות, ללא אדים.

מניחים להתקרר היטב על רשת לפני הפריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן