לחם מלא ואיינקורן/אמר

זמן הכנה: 8 שעות עד לילה

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 כיכרות גדולים

חומרים:

מחמצת:

70 ג’ קמח T630  “קמח הארץ”

70 מ”ל מים

10 ג’ מחמצת אם

 

בצק:

400 ג’ קמח  T630 “קמח הארץ”

300 ג’ קמח אמר / איינקורן “קמח הארץ”

300 ג’ קמח T812  “קמח הארץ”

800 מ”ל מים

150 ג’ מחמצת (מתכון בהמשך)

25 ג’ מלח

אופן ההכנה

מחמצת:

מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים ל-12 שעות בטמפרטורת החדר.

 

בצק:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים, המים והמחמצת עד לאיחוד מוחלט ומניחים לאוטוליזה של 20-40 דקות.

לאחר האוטוליזה, לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 5 דקות נוספות. הבצק מתקבל די רטוב וזה בסדר.

מניחים את הבצק בקערה או כלי פלסטיק, לתפיחה ראשונית של כ-3 שעות, עם קיפול כל שעה.

מחלקים את הבצק לחתיכות של כ-800 גרם, עושים עיצוב ראשוני ומניחים למנוחה של חצי שעה, על משטח מקומח. לאחר מכן מעצבים לעיצוב סופי ומניחים בסלסלת התפחה ל-3 שעות בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

מחממים תנור ל-260 מעלות, אפשרי עם סיר ברזל בפנים.

חורצים את הכיכרות ומכניסים לאפייה של 20 דקות.

אם לא אופים בסיר ברזל, אופים עם אדים (קערת מים) ב-20 דקות הראשונות.

לאחר 20 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-230 מעלות (במידה ואפינו בסיר מורידים את המכסה בשלב זה) ואופים 25 דקות נוספות.

מצננים היטב לפני הפריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן