250 ג’ קמח שיפון טחינה גסה “קמח הארץ”
250 ג’ קמח T630 “קמח הארץ”
120 ג’ מחמצת קמח מלא
430 מ”ל מים
12 ג’ מלח
אופציה להוספה – 150 ג’ גרעינים שונים (חמנייה, פשתן, שומשום…)
לקערת המיקסר מכניסים מים, מחמצת ושני סוגי קמח. לשים כ-5 דקות במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה. אם רוצים מוסיפים את הגרעינים בדקת הלישה האחרונה. לשים דקה נוספת עד הטמעה מוחלטת של הגרעינים.
בידיים רטובות מעבירים את הבצק לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה של כ-6 שעות, בטמפרטורת החדר.
אופים בחום של 240 מעלות, למשך כ-35 דקות.
מוציאים את הבצק מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות ללא התבנית.
מקררים היטב לפני פריסה.