לחם מחמצת שיפון גס

זמן הכנה: כ-7 שעות כולל התפחה

רמת קושי: קל

כמות יח': כיכר אחת

חומרים:

250 ג’ קמח שיפון טחינה גסה “קמח הארץ”

250 ג’ קמח T630 “קמח הארץ”

120 ג’ מחמצת קמח מלא

430 מ”ל מים

12 ג’ מלח

 

אופציה להוספה – 150 ג’ גרעינים שונים (חמנייה, פשתן, שומשום…)

אופן ההכנה

לקערת המיקסר מכניסים מים, מחמצת ושני סוגי קמח. לשים כ-5 דקות במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה. אם רוצים מוסיפים את הגרעינים בדקת הלישה האחרונה. לשים דקה נוספת עד הטמעה מוחלטת של הגרעינים.

בידיים רטובות מעבירים את הבצק לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה של כ-6 שעות, בטמפרטורת החדר.

אופים בחום של 240 מעלות, למשך כ-35 דקות.

מוציאים את הבצק מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות ללא התבנית.

מקררים היטב לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן