לחם מחמצת מלא טחינה גסה

זמן הכנה: 7 שעות - לילה

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 לחמים

חומרים:

לבצק:

200 ג’ מחמצת קמח מלא

780 מ”ל מים

1 ק”ג קמח מלא טחינה גסה “קמח הארץ”

20 ג’ מלח

 

למחמצת:

20 ג’ מחמצת אם

100 מ”ל מים

100 ג’ קמח מלא “קמח הארץ”

מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מכניסים מים, מחמצת וקמח. לשים כדקה-שתיים עד לקבלת בצק ללא גושים.

משאירים לאוטוליזה של כ-40 דקות.

ממשיכים בלישה במהירות בינונית עוד כ-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח. ממשיכים בלישה של כ-5 דקות נוספות, במהירות גבוהה.

מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומקפלים כל חצי שעה, במשך כ-3 שעות.

מחלקים את הבצק למשקל הרצוי (ניתן לחלק לשתי חתיכות של 1 ק”ג, או ל-3 חתיכות של כ-720 ג’). יוצרים כדור ומניחים להתפחה ראשונה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר.

מעצבים את הבצק עיצוב סופי לכיכר עגולה או מוארכת ומתפיחים כשעתיים-שלוש, בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.

חורצים את הכיכרות עם סכין חדה / תער לאורכן.

אופים בחום של 240-250 מעלות, כ-20 דקות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד 25 דקות ללא אדים, עד קבלת צבע עמוק ושחום בקצוות.

מניחים להתקרר היטב לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן