לבצק:
200 ג’ מחמצת קמח מלא
780 מ”ל מים
1 ק”ג קמח מלא טחינה גסה “קמח הארץ”
20 ג’ מלח
למחמצת:
20 ג’ מחמצת אם
100 מ”ל מים
100 ג’ קמח מלא “קמח הארץ”
מערבבים את כל החומרים ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, לקבלת מחמצת פעילה ותוססת.
בקערת המיקסר מכניסים מים, מחמצת וקמח. לשים כדקה-שתיים עד לקבלת בצק ללא גושים.
משאירים לאוטוליזה של כ-40 דקות.
ממשיכים בלישה במהירות בינונית עוד כ-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח. ממשיכים בלישה של כ-5 דקות נוספות, במהירות גבוהה.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומקפלים כל חצי שעה, במשך כ-3 שעות.
מחלקים את הבצק למשקל הרצוי (ניתן לחלק לשתי חתיכות של 1 ק”ג, או ל-3 חתיכות של כ-720 ג’). יוצרים כדור ומניחים להתפחה ראשונה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר.
מעצבים את הבצק עיצוב סופי לכיכר עגולה או מוארכת ומתפיחים כשעתיים-שלוש, בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.
חורצים את הכיכרות עם סכין חדה / תער לאורכן.
אופים בחום של 240-250 מעלות, כ-20 דקות עם אדים (ניתן להכניס קערת מים חמים לתחתית התנור, או להשתמש בשפריצר) ועוד 25 דקות ללא אדים, עד קבלת צבע עמוק ושחום בקצוות.
מניחים להתקרר היטב לפני פריסה.