לחם טארטין עם שומשום קלוי

זמן הכנה: 24 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 כיכרות

חומרים:

חומרים להכנת 2 כיכרות:

200 גרם מחמצת

700 מ”ל מים + 50 מ”ל מים

900 גר’ קמח חיטה כפרי תוצרת גרמניה T812   “קמח הארץ”

100 גר’ קמח חיטה מלא “קמח הארץ”

20 גר’ מלח

1 כוס שומשום

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות קולים את השומשום על תבנית לכ- 10 דקות עד קבלת צבע זהוב.
  • מצננים. מניחים בקערה 700 מ”ל מים ומוסיפים את המחמצת.
  • מוסיפים את הקמחים ומערבבים לאיחוד.
  • מעמידים למנוחה לחצי שעה עד שעה (אוטוליזה). לאחר המנוחה מוסיפים את המלח ואת המים הנותרים ומערבבים לבצק אחיד וחלק (אפשר ידני ואפשר במיקסר).
  • מעמידים למנוחה 20 דקות.
  • לאחר המנוחה מכניסים לבצק את השומשום ומתחילים בקיפולים.
  • במשך 3-4 שעות מקפלים את הבצק כל חצי שעה.
  • לאחר כל הקיפולים (תפיחה ראשונית) אמור להתקבל בצק חלק ומבריק, שמחזיק את עצמו.
  • מחלקים את הבצק לשתי חתיכות ויוצרים כדור מכל אחת (עיצוב ראשוני) מניחים על משטח מקומח ל- 20 דקות.
  • מעצבים את הבצק עיצוב סופי ומניחים בסלסלות התפחה להתפחה סופית של לילה במקרר, או כשלוש שעות בטמפרטורת החדר.
  • אופים ב- 240 מעלות, עם אדים (או קערת מים בתחתית התנור), או לחילופים בסיר ברזל שחומם מראש בתנור בלי אדים, כ- 40-45 דקות עד קבלת צבע מעט שרוף למעלה.
  • מצננים היטב לפני הפריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן