עוגת שמרים ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 עוגות

חומרים:

לבצק:

500 גרם תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

          או: 250 גרם תערובת מולינו על בסיס עמילן חיטה + 250 גרם תערובת ללא גלוטן (אריזה ירוקה)

100 גרם חמאה רכה או מומסת

10 גרם (כף) שמרים יבשים

300 גרם חלב

2 ביצים

70 גרם סוכר

1/4 כפית מלח

 

למילוי:

חצי כוס שוקולד למריחה

או: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 50 גרם חמאה

או: 50 גרם חמאה מומסת + חצי כוס סוכר מעורבב עם כף וחצי קינמון טחון

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 5 דקות עד לאיחוד החומרים ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה לקבלת בצק דביק וגמיש.
  • מוציאים את הבצק על משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן וחוצים לשתי חתיכות שוות בגודלן.
  • מרדדים כל חתיכה למלבן ומורחים במילוי שנבחר.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע לאורכה או לשש חתיכות (שושנים) ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  • מתפיחים כשעה.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים ביצה טרופה ואופים כחצי שעה עד קבלת צבע זהוב.
  • כאשר העוגות יוצאות מהתנור ניתן למרוח אותן בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר מומס עם 1/4 כוס מים רותחים).

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן