דלג לתוכן
אודות
חנות
קמחים מלאים
קמחים לבנים
עולם הפיצה
אריזות 5 ק”ג ושקים
ללא גלוטן
מארזים מיוחדים
גרעינים
מוצרי עגבניות RODOLFI
מוצרים משלימים
לחמי מחמצת
מתכונים
ללא גלוטן
קמחים מלאים
קמחים מן העולם
קמחים עתיקים
סדרת פרימיום Elite Quality
טבעוני
סדנאות
לחם בטחנה
מילון מונחים
יצירת קשר
משלוחים
תפריט
אודות
חנות
קמחים מלאים
קמחים לבנים
עולם הפיצה
אריזות 5 ק”ג ושקים
ללא גלוטן
מארזים מיוחדים
גרעינים
מוצרי עגבניות RODOLFI
מוצרים משלימים
לחמי מחמצת
מתכונים
ללא גלוטן
קמחים מלאים
קמחים מן העולם
קמחים עתיקים
סדרת פרימיום Elite Quality
טבעוני
סדנאות
לחם בטחנה
מילון מונחים
יצירת קשר
משלוחים
לקוחות עסקיים
לקוחות פרטיים
₪
0.00
0
עגלת קניות
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
לחם ח’וראסאן 100%
זמן הכנה: 6 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות יח': 3 כיכרות
חומרים:
1 ק”ג קמח ח’וראסאן “קמח הארץ”
300 ג’ מחמצת “קשה” (50-70% הידרציה)
850 ג’ מים
20 ג’ מלח
*אפשר להוסיף 2 גר’ שמרים – לא חובה.
אופן ההכנה
1. אוטוליזה – מערבבים במיקסר את הקמח ובערך ⅔ מכמות המים, עד איחוד מוחלט של החומרים.
מניחים 20-30 דקות לנוח.
2. מוסיפים את המחמצת ושארית המים, לשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה איטית לכ-2 דקות נוספות, מגבירים למהירות גבוהה ולשים כ-4 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש מאוד.
3. מוציאים מהמיקסר לקערה או קופסת פלסטיק משומנת קלות- מניחים את הבצק למנוחה של כשעה ולאחר מכן עושים קיפול ראשון.
4. משאירים לעוד שעה לנוח ולאחר מכן קיפול נוסף.
5. חיתוך ושקילת הבצק – שלושה כיכרות של 700 ג’.
6. עיצוב ראשוני ומנוחה של חצי שעה.
7. עיצוב סופי בסלסלות התפחה.
8. התפחה סופית של כ-3-4 שעות, או לילה במקרר (עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו כ-1.8%).
9. אפייה – 230 מעלות עם לחות (תבנית עם מים רותחים), ל-15 דקות ראשונות.
לאחר מכן מורידים ל-180 מעלות ל-20 דקות נוספות.
10. צינון על רשת למשך כשעה לפחות.
בתיאבון!?
*הטמפרטורה ומשך זמן האפייה עשויים להשתנות בין תנור לתנור
קודם
הקודם
לחם ח’וראסאן בשיטת נלסון
הבא
לחם שיפון 100% מלא עם גרעיני חמנייה
הבא
הורדה/הדפסה
אהבתם? שתפו עם חברים
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות
כלי נגישות
כלי נגישות
הגדל טקסט
הגדל טקסט
הקטן טקסט
הקטן טקסט
גווני אפור
גווני אפור
ניגודיות גבוהה
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
ניגודיות הפוכה
רקע בהיר
רקע בהיר
הדגשת קישורים
הדגשת קישורים
פונט קריא
פונט קריא
איפוס
איפוס