500 גרם תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
450 מ”ל חלב או מים
100 גרם סוכר
15 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
70 גרם שמן קנולה
1 ביצה
לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
50 מ”ל חלב
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ- 1.5 ס”מ.
בעזרת כוס או חותכן, קורצים עיגולים בקוטר של כ- 6 ס”מ, ובתוכם עוד חור קטן בקוטר של כ- 1 ס”מ בעזרת קורץ עוגיות.
מניחים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן לכשעה או יותר עד כמעט הכפלת הנפח.
בסיר מחממים שמן עמוק לטיגון ומגנים כל סופגנייה כדקה עד שתי דקות בכל צד. מניחים על נייר סופג.
להכנת רוטב השוקולד: שמים במיקרוגל את כל חומרי הרוטב ומחממים בפולסים עד שנמס, או לחילופין מניחים קערה חסינת חום על סיר קטן עם מים (בן-מארי) עד להמסה. ממצננים מעט וטובלים את הסופגניות.