
לבצק:
500 גרם קמח T55 למאפי שמרים של קמח הארץ
10 גרם שמרים יבשים / 30 גרם טריים
70 גרם סוכר
קורט מלח
180 גרם חלב סויה
100 גרם רסק תפוחים
100 גרם שמן
למלית:
גביע גבינה טבעונית למריחה (250 גרם)
חבילה מוצרלה טבעונית (200 גרם)
40 סוכר
20 גרם קונרפלור
חצי כפית קינמון
כפית מחית / תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
לקישוט: פרוסות שקדים
אבקת סוכר
1. מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משמנים מעט את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה – שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הגודל הראשוני שלו.
3. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה ושומרים בצד עד להרכבה.
4. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 2 חלקים ומרדדים לריבוע / מלבן גדול.
5. מיישרים את הקצוות וחותכים לריבועים.
6. ממלאים עם כפית גדולה מהמילוי וסוגרים משני קצוות- מהדקים היטב.
7. מברישים בחלב סויה ומפזרים הרבה שקדים במרכז.
8. מתפיחים עוד כ -20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ-15 דקות, עד שהמאפים זהובים.
9. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
*המאפים במיטבם ביום ההכנה ואפשר להקפיא אותם עד חודש
*פסח* שימו לב: על מנת לקבל משלוח עד לערב חג הפסח, יש להזמין עד לתאריך 31.3.25. לאחר תאריך זה- לא נוכל להתחייב על כך. בין התאריכים 11-19.4.25 האתר יהיה סגור להזמנות ולא יהיה מענה טלפוני, חוזרים לאחר חג הפסח סגור