
1 ק"ג T65 מסורתי
690 ג' מים
100 ג' מחמצת
20 ג' מלח
8 ג' שמרים יבשים
לישה ראשונה ואוטוליזה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים 2-3 דקות, רק את הקמח ו-80% מהמים וממתינים 10-40 דקות.
לישה שנייה:
מפעילים את המיקסר, ל-6-10 דקות במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המחמצת, לאחר מכן את השמרים היבשים ואת שאר המים.
לאחר כ-4-8 דקות לישה מוסיפים את המלח.
לשים במהירות גבוהה לעוד 3-4 מדקות נוספות, עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק.
עושים שני קיפולים במשך שעה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מחלקים את הבצק לחתיכות של 250 או 350 ג'.
עיצוב ראשוני – לחצי שעה.
עיצוב סופי – והתפחה לשעה.
מחממים תנור לחום של 260 מעלות, חורצים את הבאגטים ואופים עם אדים כ-25 דקות.
לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!