באגט צרפתי קלאסי

זמן הכנה: כ-4 שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': 6 באגטים כ-330 גרם ליחידה

חומרים:

1 ק"ג קמח T65  צרפתי מסורתי "קמח הארץ" 

750 גר' מים

20 גר' מלח

300 גר' מחמצת אם Levieto madre

אופן ההכנה

  • לישה: במהירות איטית לשים את כל חומרי הבצק במשך 3 דקות, לשים כ-5 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. מעבירים לכלי משומן מעט.
  • מניחים להתפחה של כשעה בטמפ' החדר כ- 26 מעלות, מכוסה במגבת לחה.
  • לאחר שעה (1) – מבצעים קיפול ראשון. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (2) – מבצעים קיפול שני. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (3) חלוקה ל – 330 גר' ועיצוב ראשוני.
  • לאחר שעה נוספת (4) עיצוב סופי על בד פשתן המתאים להתפחה או על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה  למשך כשעה.
  • חורצים את הבאגטים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות*. (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים במשך 10-15 דקות.
  • צינון על רשת.

 

*בהתאם לתנור.

באגטים

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן