רוגלך שוקולד ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: 3.5 שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': 15 רוגעלך

חומרים:

בצק:

400 גרם (3 כוסות) תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים

120 גרם (חצי כוס) סוכר

3/4 כוס חלב

10 גרם (כפית) מלח

100 גרם חמאה רכה

מלית:

150  גרם (3/4 כוס) סוכר

120 גרם חמאה

75  גרם שוקולד מריר

35 גרם אבקת קקאו

20  גרם אבקת שקדים

אופציות נוספות: ממרח שוקולד וחלבה

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות, לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב"מולינו" ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (ניתן גם לשמור עד יומיים את הבצק במקרר).
  • בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה – שעה להתמצקות המלית.
  • לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. כל חתיכה מרדדים למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס"מ.
  • מורחים את המלית על גבי 2/3 מהבצק, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הבצק למשולשים לפי הגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לצורת רוגעלך.
  • מעמידים להתפחה נוספת של כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הרוגעלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ושחום.
  • ניתן למרוח את הרוגעלך האפויים בסירופ סוכר (ביחס של 1:1 סוכר ומים).

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן