נוסחת השרייה:
125 ג’ שיבולת שועל “קמח הארץ”
60 ג’ צ’יה
60 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
875 מ”ל מים רותחים
מערבבים הכל יחד ושמים למנוחה של כשעתיים.
לבצק:
560 ג’ קמח איינקורן “קמח הארץ”
500 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
30 ג’ מלח
35 ג’ מחמצת
4 ג’ שמרים יבשים
250 מ”ל מים
שמים במיקסר את העיסה שהשרינו עם כל החומרים הנ”ל.
לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ובמהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות,
עד לקבלת בצק רך ויחסית דביק.
מניחים את הבצק להתפחה של כשעה (ניתן גם ללילה במקרר).
יוצרים כיכרות של 600 ג’, מעצבים לכדור ומניחים לנוח כ-5 דקות.
עיצוב סופי – מעצבים לכיכר מוארכת וממנה יוצרים צורה של חצי סהר.
מתפיחים כשעה.
מחממים תנור ל-240 מעלות.
אופים עם לחות (קערה עם מים בתחתית התנור) כ-20 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל-200 ואופים 25 דקות נוספות, ללא המים.
מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.