מחמצת – 12 שעות מראש:
250 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
200 מ”ל מים
5 ג’ מחמצת אם
מערבבים יחד ונותנים לעמוד ל-12 שעות.
נוסחת השרייה – שעתיים מראש:
185 ג’ פתיתי כוסמין “קמח הארץ” / שיבולת שועל “קמח הארץ”
350 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
250 ג’ גרעיני חמנייה קלויים
1.025 מ”ל מים רותחים
ללחם:
350 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
6 ג’ שמרים יבשים
25 ג’ שמן קנולה
75 ג’ דבש
35 ג’ מלח
מניחים בקערת המיקסר את המחמצת עם העיסה המושרית ושאר החומרים.
לשים במהירות איטית כ-10 דקות.
מעבירים להתפחה כ-20 דקות.
מחלקים את הבצק לחתיכות של 600 ג’ ומעצבים כל חתיכה לכדור.
בתבנית לחם משומנת ומקומחת מניחים שני כדורים זה לצד זה ומשמנים את הבצק בצד בו שתי החתיכות נפגשות.
מניחים לתפוח לעוד כשעה.
מחממים תנור ל-240 מעלות.
חורצים איקס על גבי הבצק התפוח.
מכניסים לאפייה עם לחות כ-20 דקות. לאחר מכן מורידים ל-200 מעלות לעוד כ-40 דקות.