50 ג’ צימוקים כהים או ענבים (רצוי אורגני)
50 ג’ מים
100 ג’ קמח כוסמין לבן
** יש להשתמש בכלים נקיים שעברו שטיפה יסודית עם סבון ומים חמים.
יום 1-2:
מערבבים את כל החומרים לעיסה, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. נועצים קיסם ליצירת חור קטן בניילון, ומשאירים מכוסה בניילון ל-48 שעות, בטמפרטורת החדר.
כל 12 שעות פותחים ומועכים עם מזלג על מנת לערבב מעט ומכסים שוב.
מומלץ לצייר סימון על הכלי לצורך מעקב התפתחות וגדילת המחמצת לאורך הימים.
יום 3:
מוציאים 100 גר’ מהמחמצת (זורקים או מחלקים לחברים) ומוסיפים ל- 100 גר’ הנותרים 50 ג’ מים ו- 100 גר’ קמח.
מערבבים לאיחוד ומכסים למנוחה ל-24 שעות.
יום 4-6:
חוזרים בדיוק על הפעולה של היום השלישי בכל יום 4-6.
לאחר 6 ימים (ביום השביעי) המחמצת מסוג Lievito madre מוכנה לשימוש ומשקלה כ-250 ג’. המחמצת תדיף ריח חמצמץ ופירותי. שומרים את המחמצת במקרר. מגדילים את המסה שלה לפי הצורך ב- 50-100% הידרציה.
תמיד רצוי שתהיה במקרר מחמצת במשקל של לפחות 200 גר’.