מתכון להכנת פיצה מקמח טף 18.01.2017

Blog featured image

רכיבים לבצק לפיצה אחת:

  • 1/2 ק"ג קמח טף
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כוס מים

תוספות לפיצה (לא חובה):

  • עגבניות
  • רוקט או פטרוזיליה
  • פטריות
  • זיתים שחורים
  • מלח גס
  • מעט שמן זית
  • ממרח פסטו
  1. שמים בקערה כוס קמח וכוס מים ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  2. מכסים במגבת, ומניחים במקום חמים למשך 24 שעות עד שהעיסה תוססת, מופיעות בועות ומתקבל ריח מעט חמצמץ.
  3. לאחר שמתקבלת המחמצת מוסיפים לקערה את הקמח שנותר ויוצקים פנימה בהדרגה מים ב, חצי מכמות השמן ומלח.
  4. לשים בעדינות עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
  5. מניחים להתפחה במקום חמים במשך כ-12 שעות.הבצק אמור להכפיל את נפחו ולהיות אוורירי וריחני.
  6.  לאחר ההתפחה, משטחים את הבצק בתבנית אפייה. 
  7. מושחים את הבצק במעט שמן זית, ומוסיפים את התוספות.
  8. מכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.