מתכון לפוקאצ'ה 01.03.2017

Blog featured image

מרכיבים:

  • 1000 גרם תערובת לאפייה ללא גלוטן (קמח)
  • 1100 גרם מים
  • 30 גר' מלח
  • 70 גר' שמן (מומלץ שמן זית)
  • 25 גר' שמרים
  • 25 גר' סוכר רגיל
  1. מערבבים את כל הרכיבים חוץ מהשמן ולשים לישה איטית במיקסר עם וו לישה במשך כ-4 דקות ולישה מהירה כ-8 דקות (את השמן מוסיפים כדקה לפני סיום הלישה).
  2. מקמחים משטח עבודה בקמח ללא גלוטן
  3. מוציאים את הבצק מהמיקסר, ומרכזים לגוש. אין צורך בלישה נוספת או בקיפולים.
  4. מחלקים את הבצק לחתיכות של 300 גרם, מכדררים ומשטחים.
  5. מטפיחים את הבצק 30-40 דקות בתא הטפחה בטמפרטורה של 40 מעלות ו-90% לחות, או מכסים בניילון נצמד ומגבת מעל ומטפיחים במשך שעה-שעה וחצי.
  6. רצוי למרוח את הפוקצ'ה בשמן זית, מלח או רוזמרין.
  7. אופים את הפוקאצ'ה כ 3-5 דקות בטמפרטורה של 310 מעלות עד להזהבה.