קמח כוסמת


השימוש בכוסמת כמזון ידוע מזה כ–8000 שנה בגלל הערך התזונתי הגבוה שלה וגידולה כיום מתרכז בעיקר ברוסיה וביפן.

היא עשירה מאוד בברזל, אבץ, סלניום ונוגד חמצון רוטין הבריאים לכלי הדם ומועילים בהפחתת כולסטרול,  לחץ דם ומחלות לב. בזכות רמות החלבון הגבוהות בכוסמת היא מהווה תחליף בריא לבשר עבור צמחונים וטבעונים.

לכוסמת שימושים רבים ברחבי העולם מפסטה "פיצוקרי" באיטליה ואיטריות סובה ביפן ועד דייסה מלוחה ברוסיה ופנקייק באירופה.

אמנם הכוסמת אינה דגן ולכן לא מכילה במקור גלוטן, הקמח נטחן באותה מטחנה שבה נטחנת חיטה ולכן עשוי להכין שאריות גלוטן.

ניתן להזמין במשלוח עד דלת הבית, באריזת ואקום של 1 ק''ג. קיים גם באריזה של 25 ק"ג